AB Glasses - Exclusieve zonnebrillen voor dames en heren

Handige tips voor het effectief en eenvoudig schoonmaken en schoonhouden van zonnebrillen


Een hippe en exclusieve zonnebril schenkt je veel plezier. De zonnebril is licht van gewicht, stevig en stootbestendig, bijzonder stijlvol én zorgt voor optimale bescherming tegen de ultraviolette straling van het zonlicht. Je kunt lang van je modeaccessoire genieten als je je zonnebril regelmatig schoonmaakt. Er zijn verschillende, handige manieren voor het zonnebrillen schoonmaken én schoonhouden. Het maakt daarbij niet uit of je nu thuis of onderweg bent.

Wat je niet moet doen bij een zonnebril schoonmaken

Een zonnebril schoonmaken doe je net als het reinigen van een gewone bril. Gebruik in ieder geval géén papieren zakdoekjes of een stukje van je T-shirt. Dat is namelijk een absolute killer voor je zonnebril. De ruwe katoenvezels van tissues of de microvezels van je shirt absorberen het vuil van de bril en verspreiden het vervolgens over het hele glasoppervlak. Het reinigen werkt als schuurpapier, zorgt voor krassen en beschadigt de coating van je brillenglazen.

Geen contact met zand, zout, chloorwater of zonnebrandolie

Vermijd bij het schoonmaken van je zonnebril het contact met al te veel zand, zout, zonnebrandolie of chloorwater. Kunststof brillenlenzen verdragen dit slecht. Voorzichtigheid is geboden! Als er toch hardnekkig vuil op je brillenglazen zit, is het beste om schoon water te gebruiken en het grove vuil onder stromend water grondig af te spoelen.

Gebruik bij zandaanslag géén vochtige reinigingsdoekjes, want deze verspreiden alleen de fijne korrels over de glazen en zorgen daarmee voor krassen. Zorg ervoor, dat er geen zandkorrels in je brillenkoker komen of achterblijven. Dit kan je bril bij het bewegen tijdens het dragen beschadigen.

Brillenpoetsdoekjes voor thuis of onderweg

Brillenpoetsdoekjes van microvezel zijn praktisch voor thuis en onderweg. Ze zijn op vele plekken verkrijgbaar. Deze handige, vochtige doekjes absorberen ook de vetresten op de brillenglazen, zonder strepen achter te laten. Bij een sterk vervuilde bril kun je speciale verzorgingsproducten of sprays gebruiken. Maak je kunststof of mineralen glazen nauwgezet en voorzichtig schoon. Sommige brilverzorgingsproducten hebben zelfs een antistatisch effect, zodat stof en vuil voortaan niet meer zo snel aan het glas blijven kleven.

Lauw water en afwasmiddel: een uitstekende oplossing

Beter nog dan microvezeldoekjes is gewoon kraanwater. De beste manier voor zonnebrillen schoonmaken is met lauw water en een druppel afwasmiddel of een ander pH-neutraal vloeibaar wasmiddel. Dit spoelt voorzichtig vuildeeltjes af en lost vetachtige stoffen op. Om de bril te drogen, kun je het beste een schone reinigingsdoek gebruiken.

Ultrasoon bad meest grondige schoonmaakmethode zonnebril

De meest grondige en intensieve schoonmaakmethode voor zonnebrillen is een professionele en periodieke ultrasone reiniging. In een ultrasoon bad met een niet al te hoge temperatuur wordt je zonnebril binnen een paar minuten brandschoon. Je zonnebril houdt namelijk niet van hete temperaturen boven de 50 graden. Door de intense hitte kan het frame kromtrekken en kunnen de lenzen krimpen, waardoor ze niet goed meer vastzitten in het frame. Om je zonnebril schoon te houden, is een regelmatige brilcontrole van belang. Je behoudt met periodiek goed schoonmaken een uitstekend zicht door de glazen van je geliefde zonnebril.