AB Glasses - Exclusieve zonnebrillen voor dames en heren

Hoe kies ik de perfecte zonnebril voor mijn gezicht?


Een goede zonnebril is veel meer dan alleen maar functioneel. Vooral sinds de jaren vijftig benadruk je met een goed gekozen zonnebril ook je karakter en uitstraling. James Dean, Marlon Brando en Brigitte Bardot waren de voorlopers. De huidige generatie celebrities bepalen in belangrijke mate het modebeeld, mede met hun zonnebrillen. Wil je weten welke zonnebril het beste bij jou past?

Kies de juiste eigenschappen

In de felle zon een boek lezen, uitdagend flaneren over de boulevard of vele kilometers achter het stuur zitten. Je zonnebril moet in al deze gevallen je ogen zoveel mogelijk rust geven en beschermen. Kies altijd voor een goed UV-filter en schaf een zonnebril aan met gepolariseerde glazen. Zo ben je optimaal beschermd tegen schitteringen en voelen je ogen zelden oververmoeid aan.

Ga voor een passende kleur

De kleur van het montuur en de kleur van de glazen stem je het beste af op je

 

haarkleur en je huidskleur. Als je een favoriete kleur hebt voor je kleding, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je zonnebril hier niet mee vloekt. Het is helemaal mooi als de kleuren elkaar aanvullen, versterken of op een fraaie manier contrasteren. Dat maakt je look aantrekkelijk en interessant.

Welke vorm heeft jouw gezicht?

Niet elk gezicht heeft dezelfde vorm. We onderscheiden ovale gezichten, ronde gezichten, vierkante gelaten, rechthoekige gezichten en hartvormige gezichten. Bij elke gezichtsvorm past een andere zonnebril. Welke vorm heeft jouw gezicht?

 

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht zijn kaak en voorhoofd even breed en steken jukbeenderen iets uit. In feite zullen alle zonnebrilvormen je goed staan. Daarom wordt de ovale gezichtsvorm als de ideale gezichtsvorm gezien.

Zonnebrillen voor een rond gezicht

Bij een rond gezicht geven rechthoekige en iets grotere zonnebrillen het beste effect. Je gelaat lijkt iets minder rond en je zonnebril brengt balans aan. Het klassieke catseye-model is voor jou zeer geschikt.

Zonnebrillen voor een rechthoekig gelaat

Is je gezicht lang uitgevallen, heb je opvallende jukbeenderen en ben je ook gezegend met een langwerpig lijkende neus? Dan zijn de zwaarder ogende modellen met brede poten waarschijnlijk heel geschikt. Een zonnebril met een lagere neusbrug en een rechte bovenkant zal waarschijnlijk het beste bij je staan.

Zonnebrillen voor een vierkant gelaat

Je kaaklijn is breed en opvallend. Je voorhoofd is breed en je gelaatstrekken zijn hoekig. Probeer met een zonnebril je gezicht optisch te verlengen en de hoeken te verzachten. Denk vooral aan ovale brillen en ronde brillen. Ze mogen ook best wat grotere glazen hebben.

Zonnebrillen voor een hartvormig gezicht

Je voorhoofd is breder dan je kaaklijn. Concentreer je met name op ovale brillen of de klassieke pilotenbrillen. Modellen met dunne poten en grotere glazen kunnen wonderen doen voor je gezicht.

Online je zonnebril passen

Veel online leveranciers geven je de mogelijkheid om je zonnebril online te passen. Je hoeft alleen maar een recente en duidelijke foto te uploaden. Vervolgens kies je een zonnebril en plaats je hem over je foto. Je ziet meteen wat het met je gezicht doet. Bovendien doe je dit comfortabel vanuit je luie stoel. Is dit iets voor jou?