AB Glasses - Exclusieve zonnebrillen voor dames en heren

Welke zonnebrillen dragen de sterren?


Wanneer beroemde mensen de straat op gaan zijn ze meestal onafscheidelijk van hun zonnebril, weer of geen weer. Daar hebben ze een aantal goede redenen voor: zonnebrillen zijn een goede vermomming, houden flitslicht van camera's tegen en verbergen emoties en katers. Daarnaast horen ze bij het totale stijlplaatje van de outfit van de dag en geven ze een vleugje glamour. Maar welke zonnebrillen dragen de sterren?

Veel beroemdheden worden gesponsord door bepaalde merken als wandelende reclame. Stylisten weten natuurlijk precies wat de laatste trends zijn en wat het beste bij iemand past. Dat hangt namelijk af van de gezichtsvorm. Hier krijg je wat tips voor een optimale uitstraling.

Pas je zonnebril aan je gezichtsvorm aan

Je kunt een model nog zo leuk vinden, als deze niet bij je gezichtsvorm past, is het effect weg. Kijk dus goed of je een ovaal, rond, vierkant, rechthoekig of hartvormig gezicht hebt en let ook op of de zonnebril past bij je wenkbrauwvorm.

  • Met een ovaal gezicht kun je goed variëren met modellen, zolang ze niet te groot of te klein zijn.
  • Bij een rond gezicht kun je beter geen ronde bril dragen, eerder een rechthoekig of cat eye model. Een beetje oversized kan geen kwaad.
  • Voor een vierkant gezicht kun je juist beter een rond model kiezen dat je wenkbrauwvorm benadrukt.
  • Een rechthoekig langwerpig gezicht vraagt om een wat zwaarder, beetje opvallend montuur met een rechte bovenkant en afgeronde onderkant. Denk aan een wayfarer.
  • Op een hartvormig gezicht staan ovale brillen of aviator modellen met dun montuur erg goed.

Welke trends volgen de sterren?

Net als in de mode zie je elk jaar nieuwe trends in zonnebrillen. Tijdloze modellen als aviators en wayfarers komen steeds weer terug en zijn ook favoriet bij celebrities. De cat eye en de ronde brillen zijn terug door de retro trend. Je ziet ook veel spiegelende glazen en grote gekleurde monturen. Hier een paar voorbeelden:

  • Brad Pitt, David Beckham of Sylvie Meis kun je uittekenen met hun aviators. Olivia Palermo en Beyoncé dragen graag een wayfarer net als Leonardo diCaprio of Ryan Gosling.
  • Miranda Kerr en Doutzen Kroes rocken de cat eye, heel vrouwelijk.
  • Oversized zonnebrillen in wit of vrolijke kleuren zien we bij Paris Hilton en ook onze koningin Maxima houdt ervan. Drake gaat voor de stoere mannelijke versie.
  • Kylie Jenner en Gigi Hadid gaan voor de ronde brillen met gekleurd spiegelglas net als John Lennon vroeger. Nieuw is het accent op de wenkbrauwen.
  • Kris Jenner kun je uittekenen in zware vierkante monturen, net als Justin Bieber.
Bij ons vind je hippe en exclusieve zonnebrillen tegen sterke prijzen voor voor elke gelegenheid. Maak al je outfits dus af met een bijpassende zonnebril om extra te stralen.