AB Glasses - Exclusieve zonnebrillen voor dames en heren

Zonnebrillen trends van lente en zomer 2019


Draag jij je zonnebril alleen maar omdat het zo functioneel is? Natuurlijk beschermt je zonnebril je ogen optimaal tegen fel zonlicht als je over straat loopt of achter het stuur van je auto zit. Als je voor kwaliteit kiest, weet je ook dat de technische specificaties van de glazen cruciaal zijn. Je wilt glazen van onbesproken optische kwaliteit, omdat je ogen bij minder goede glazen sneller vermoeid raken.

Ook wil je een goede bescherming tegen UV-straling van de zon en kies je voor een zonnebril met polarisatiefilter, zodat je nooit last hebt van hinderlijke schitteringen. Maar je wilt nog meer. Jouw zonnebril is een verlengstuk van je outfit. Met een mooie zonnebril zet je de puntjes op de i. Weet je al wat de zonnebrillentrends van het voorjaar en de zomer van 2019 zijn?

Even pas op de plaats

Als je een goede zonnebril nodig hebt, hoef je uiteraard niet de allerlaatste modetrends te volgen. Klassieke creaties zijn tijdloos en raken nooit uit de mode. Kies dus gerust voor een aviator-model, een catseye-model of een zonnebril die doet denken aan de klassieke Wayfarer uit de jaren vijftig. Dit is zeker aan te raden als je een zonnebril wilt waarmee je altijd goed voor de dag komt. Als je jouw zonnebril met zoveel mogelijk outfits en modestijlen wilt kunnen combineren, kies dan voor klassiek. Wil je een echt fashion statement maken, lees dan vooral verder.

Interessante trends voor het voorjaar en de zomer van 2019

1. Oversized is in!

Zowel zonnebrillen met vierkante glazen, met rechthoekige glazen als met ovale glazen gaan volgend jaar het straatbeeld veroveren. Durf jij het aan? Onopvallendheid is geen optie meer. Je kunt het oversized beeld een beetje teniet doen door te kiezen voor dunne frames. Je kunt het effect ook versterken door nu juist een zonnebril met een extra breed frame te kiezen. Hou bij je keuze rekening met je haarkleur, huidskleur en de vorm van je gezicht en je gaat iedereen op een positieve manier verrassen.

2. Strakke lijnen aan de bovenkant

Staat een zonnebril met een kaarsrechte bovenkant goed bij jouw gezicht? Dan heb je volgend jaar bijzonder veel keuze. Je vindt zonnebrillen met een rechte bovenkant, waarbij de neusbrug op dezelfde hoogte ligt, zowel bij kleine glazen als bij modieuze oversized glazen. Kies voor een rechte zonnebril met een dun metalen frame of een smaakvol gekleurd frame van kunststof, dat gerust wat breder mag uitvallen.

3. Patronen en versieringen

Volgend jaar val je niet uit de toon als je montuur een duidelijk patroon heeft of wanneer je bril voorzien is van kraaltjes, glinsterende steentjes of andere versieringen. Je kunt kiezen voor versieringen die in het montuur zijn aangebracht, of juist in een reliëfpatroon op je montuur te vinden zijn. Zie jij je volgend jaar al lopen met een zonnebril met een vrolijk polka-dotpatroon?

4. Diepe en opvallende kleuren glazen

Diepblauw, diepgroen en aubergine, dat zijn de kleuren die je volgend jaar kunt zien bij veel glazen. Voor een extra sportieve look kun je overwegen om een model zonder montuur te kiezen. Ga je voor klassiek, kijk dan naar modellen met een dun metalen frame.